Tisícročná tradícia, ktorá stále inšpiruje. Už naši predkovia si údením zaistili dlhšiu trvanlivosť potravín. Iste si však tiež užívali intenzívnu vôňu údeného jedla. Ale nie každý má dnes čas udržiavať dlhé hodiny udiaci oheň. S plynovou udiarňou Lockport vstúpilo údenie do modernej doby. A môžete ju samozrejme používať aj ako klasický gril.Aromatický dym sa vytvára tak, že sa do arómy zásobníka nasypú drevené štiepky a zavesia sa na dno udiarne. Dym prechádza cez sud do komína a mäso, ryby, zelenina a ďalšie pokrmy získajú požadovanú arómu. Tento spôsob údenia zvládnete behom chvíľky. Teplota pre studené údenie sa pohybuje medzi 15 a 25 °C, pre teplé údenie medzi 30 a 50 °C a pre horúce údenie ideálne okolo 70 až 130 °C.Na udržiavanie teploty v požadovanom rozmedzí používajte teplomer na vonkajšej strane dvierok. Pri studenom údení je vlhkosť vzduchu spravidla vysoká, medzi 70 a 80 %. To sa dosiahne tak, že sa dodaná vanička, ktorá sa používa aj na zachytenie tuku, naplní vodou a zavesí pod udiace sa potraviny. Mäso a zelenina získajú pri údení intenzívnu a chutnú údenú chuť. Bukové, dubové, javorové, hikorové, jablčné alebo čerešňové - o tom rozhodnete výberom drevených triesok.Vďaka šetrnému procesu je aj horúce údené mäso obzvlášť krehké. A grilované jedlo je tiež o niečo zdravšie ako tradične grilované jedlo. Nedochádza totiž k vzniku škodlivých látok, ktoré môžu pri grilovaní vznikať spaľovaním tuku alebo iných tekutín. Vďaka bočným držadlám môžete túto veľkú udiareň vo dvojici presunúť na miesto, ktoré si sami zvolíte.Príslušenstvo udiarne je praktické a užitočné. Vďaka háčikom na zavesenie údených potravín môžete využiť celý priestor pod ohniskom. Súčasťou dodávky sú aj kvalitné grilovacie rošty. Tie je možné použiť na priame alebo nepriame grilovanie.Technické parametre:
horák z nehrdz. ocele
výkon: 3,5 kW
3 grilovacie rošty z nehrdz. ocele, každý s rozmermi cca 32,5 x 31,5 cm
dvojdielne práškovo lakované dvierka s dvoma kovovými úchytmi
práškovo lakovaný kryt
práškovo lakovaný predný panel
4 práškovo lakované nohy
komínový prieduch
zásobník na vodu (vlhkosť) a na zhromažďovanie tuku
aróma zásobník na drevené triesky
praktické háčiky na zavesenie údených potravín
teplomer na dvierkach pre presnú kontrolu procesu pečenia
úchyty pre pohodlnú prepravu
integrované zapaľovanie v ovládacom koliesku (piezoelektrické zapaľovanie)
hadica a regulátor sú súčasťou dodávky